Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ)

Πάει μια γιαγιά στον ΟΤΕ να πληρώσει τον λογαριασμό τηλεφώνου , οποίος λόγο μνημονίου και ακρίβειας της έχει ανέρχεται στο ποσό των 350,000 ευρώ για δυο τηλέφωνο τον μήνα. Φτάνει στον γκισέ και αντικρίζει έναν 50χρονο υπάλληλο με πονηρό βλέμμα και μαλλί που ξεκινάει από το μέτωπο του, αλλά είναι υπερβολικά αραιό. Ο 50χρονος είναι ο κλασικός σοσιαλιστής του 80 που κολλούσε αφίσες του Ανδρέα Παπανδρέου και έπαιζε ξύλο με ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ και ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ(τις ομάδες κρούσεις της ΟΝΝΕΔ εκείνα τα χρόνια).

Ως ανταμοιβή για την προσφορά του, το κόμμα τον διόρισε μόνιμο στον ΟΤΕ, αλλά μετά το 2009 τον έχει ταράξει στις μειώσεις μισθού.

-Τι κάνεις γιαγιά, της λέει κοιτώντας την με ένα χαμόγελο ίδιο με του φονιά

-Τι να κάνω γιέ μου. Δεν είχα λεφτά για να πληρώσω τον λογαριασμό και αναγκάστηκα να πάω στο λιμάνι να ξεφορτώνω κιβώτια για τους Κινέζους, μετά αναγκάστηκα να κάνω και λίγο πιάτσα μερικά βράδια και μετά πούλησα και κάτι οικογενειακά κειμήλια για να συμπληρώσω το πόσο του ΟΤΕ, του απαντάει η γιαγιά καθώς του δίνει τα λεφτά για τον λογαριασμό.

Τα πονηρά μάτια του βλαχοπόντιου ΠΑΣΟΚΣΗ υπαλλήλου πετάνε φλόγες και αστραπές κοιτώντας πως η γιαγια του έδωσε 400,000 και περιμένει ρέστα 50,000.

-Γιαγιά, της λέει, παντρεύω την κόρη μου με ένας πρεζέμπορο την Κυριακή που απαγάγει παιδάκια και τους βγάζει τα νεφρά για να τα πουλήσει στην μαύρη αγορά. Είμαι χαρούμενος που η κόρη μου βρήκε έναν τόσο καλοστεκούμενο οικονομικά νέο να μοιραστεί την ζωή της αλλά ο γάμος έχει πολλά έξοδα.  Και εμάς τα ρουφιανάκια του δημοσίου μας κόβουνε συνεχώς από τον μισθό μας.Εσύ από την άλλη είσαι το κλασσικό κορόιδο της Ελλάδας που πάντα ταΐζει το κράτος πληρώνοντας άδικους φόρους. Είσαι και μια αποτυχημένη, είσαι και γριά , για αυτό θα σου ζητούσαν να κρατήσω τα50,000και αν μη σου δώσω ρέστα, για να μπορέσω να πληρώσω την δεξίωση και κετερινγκ για τον γάμο.

Η γιαγιά εν τω μεταξύ ακούγοντας τον βλαχοπόντιο υπάλληλο που τον 15Αύγουστο χορεύει ποντιακά στα πανηγύρια τα χει πάρει στο κρανίο.

-Εγώ είμαι αποτυχημένη; τον ρωτάει και ο υπάλληλος κουνάει το κεφάλι του χαμογελώντας όλο χαρά που στον ΠΑΣΟΚΙΚΟ κόσμο που ζει υπάρχουν πιο φτωχοί πολίτες από αυτόν.

Απτόητη όμως η γιαγιά συνεχίζει

-Αν εγώ είμαι αποτυχημένη , τότε εσύ και όλος ο ΟΤΕ είστε κορόιδα

Αμέσως σταματάει κάθε δραστηριότητα μέσα στο κατάστημα. Υπάλληλοι ο διευθυντής και 15 σεκιουριτάδες φουσκωτοί περικυκλώνουν την γιαγιά και απαιτούν εξηγήσεις για αυτό που μόλις ξεστόμισε.

-Ή πάρε τον λόγο σου πίσω ή τεκμηρίωσε αυτό που μόλις είπες, την απειλεί ο  φαλακρός πίτα στην κολόνια ρουφιάνος μπουρδελιάρης διευθυντής

-Είστε κορόιδα, γιατί αφήσατε την ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι, λέει η γιαγιά και αρπάζει τα 400,000 ευρώ που είχε για να πληρώσει τον λογαριασμό και κατευθύνεται προς την πόρτα.

Ο Πασοκσής βλαχοπόντιος υπάλληλος με τον πανικό ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της φωνάζει

-Ε , δεν θα πληρώσεις τον λογαριασμό;

-Όχι ρε,

-Θα βρεις τον μπελά σου παλιόγρια

-Γιατί τι θα μου κάνεις; Θα μου κόψεις το ίντερνετ;

-Και το ‘ιντερνετ και το τηλέφωνο.

-Αν είναι να χαλάσει ο γάμος της κόρης σου με το κελεπούρι τον γαμπρό, τότε αξίζει τον κόπο.

-Μα δεν σκέφτεσαι τι θα απογίνει το κορίτσι;

-Το σκέφτομαι. Θα καταντήσει πόρνη στους δρόμους και θα έχει για πελάτες όλους αυτούς για τους οποίους έπαιζες ξύλο την δεκαετία του 80

-Αυτό είναι άνω ποταμών

-Όχι, αυτό είναι ο κύκλος της ζωής για τον κάθε ρουφιάνο που νομίζει πως έπιασε την καλή εις βάρος των υπολοίπων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: