ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΕΝΑΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ

     Μετανάστες. Η χαρά της αριστεράς (με την στενή και ευρεία έννοια του όρου). Την εποχή που άρχισαν να έρχονται στην χώρα μας μαζικά η Αριστερά βρισκόταν βυθισμένη στην απελπισία(μόλις είχε καταρρεύσει το Ανατολικό μπλοκ, στους φτωχούς είχε γίνει μόδα το σλόγκαν «γαμιούνται οι φτωχοί και η επανάσταση», οι τράπεζες σου λέγαν «πάρε δάνειο για να βγάλεις γκόμενα», το κίνημα θεωρούσε πως υπάρχει για να υπάρχει και όχι για να αλλάξει κάτι).

Η έλευση των μεταναστών έδωσε στην αριστερά το έναυσμα για να ασχολείτε με κάτι.

Οι προλετάριοι της Ελλάδας τότε παίζανε στο χρηματιστήριο, οι ανασφάλιστοι εργάτες τρώγαν τον μισθό τους σε βίζιτες κατ οίκον και οι νέοι όταν δεν θέλανε να μπούνε στον ΠΑΣΟΚ -ΝΔ για να πολιτευτούν και να φάνε από το κρατικό ταμείο, χαπακώνονταν με την πρέζα του κυριλέ, τα έκστασυ έξω από τα ρέηβ πάρτυ.

Η  αποιδεολογικοποιημένη αριστερά έκανε ιδεολογία της τον ΠΑΝΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΙΣΜΟ.

Αδιαφόρησε για την ταξική πάλη και όπως οι νεοναζί θεωρούσαν όλους τους μετανάστες ΕΝΟΧΟΥΣ για τα πάντα λόγο διαφορετικού χρώματος και φυλής , έτσι και οι αριστεροί θεωρούσαν ΚΑΛΟΥΣ όλους τους μετανάστες , εξαιτείας του διαφορετικού χρώματος και φυλής. Ρατσισμός από την ανάποδη.

Άρχισαν τότε να γενιούνται (ελλείψη ιδεολογίας, θεωρίας και προγράμματος)οι παιδικές απόψεις από μεγάλους ανθρώπους όπως «ακόμα και οι φτωχοί εργάτες του δυτικού κόσμου, είναι υπεύθυνοι για την κατάντια των μεταναστών , λόγο του ότι γεννήθηκαν στον δυτικό κόσμο «

Σαφώς ένας εργάτης και φτωχός του δυτικού κόσμου , ζει καλύτερα από τον αντίστοιχο του τρίτου κόσμου, η αριστερά έφτασε στο σημείο να τον θεωρεί ΕΝΟΧΟ για τους πολέμους και την φτώχεια που προκαλεί ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ , με αποτέλεσμα την μετανάστευση.

Στην μάχη της Αριστεράς υπέρ των μεταναστών ανοίξαν κεφάλια. Πολλά κεφάλια. Οι νεοναζί χτυπούσαν μετανάστες και αντιρατσιστές . Η αριστερά προέβει σε άπειρες εκδηλώσεις υπέρ των ξένων.

Από το 1990 μέχρι σήμερα , μπορούμε να πούμε πως το μεταναστευτικό ήταν η πολιτική ναυαρχίδα της αριστεράς (με άλλα ζητήματα να περνάνε, όχι σε δεύτερη μοίρα αλλά στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας).

Ποια ήταν όμως η στάση των μεταναστών στους μόνους ανθρώπους στην χώρα που καλώς ή κακώς τους στήριξανε από την αρχή; Όσο και να στεναχωρηθούν κάποιοι η στάση των μεταναστών απέναντι στην αριστερά ήταν ρατσιστική.

Προερχόμενοι οι ξένοι από τον τρίτο κόσμο ή το ανατολικό μπλοκ και μαθημένοι να σέβονται μόνο τον ισχυρό πολιτικά θρησκευτικά ή σωματικά , θεώρησαν εντελώς βλάκες και καθυστερημένους αυτούς που τους δείχναν αλληλεγγύη χωρίς να προσβλέπουν σε κάποιο όφελος.

Έτσι η αριστερά στήριζε μετανάστες και αυτοί θαύμαζαν και προσχωρούσαν στα κόμματα εξουσίας, γιατί απλά ασκούσαν εξουσία(πολλές φορές και βία πάνω τους)

Υπάρχουν και κάποιες λίγες εξαιρέσεις όπου μετανάστες εντάχθηκαν στην Χρυσή Αυγή-σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρχηγού της

Με την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009 , οι μετανάστες ζήσανε από τα μεγαλύτερα πογκρόμ εναντίων τους από τότε που ήρθαν αλλά για να δούμε τι συνέβη όταν το κόμμα που τα προκάλεσε ήρθε στην εξουσία.

 

δείτε και εδώ ομοιότητες με τον ακροδεξιό λόγο ελλήνων εθνικιστών, του πακιστανού υποψηφίου με το πασοκ

   Το λάθος της αριστεράς λοιπόν συμπυκνώνεται στην γενίκευση του συνθήματος «ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ»…λες και ο έλληνας ανασφάλιστος εργαζόμενος ήταν ο βολεμένος πλανητάρχης

  Ένα σύνθημα και μια λογική που οδήγησε αρκετούς Έλληνες φτωχούς αν όχι στην άκρα δεξιά , τότε σίγουρα μακριά από την αριστερά. 

  Η γενίκευση , στερούμενη παντελώς ταξικά κριτήρια στην χειρότερη, ή διαχωρίζοντας ως διαφορετική τάξη τους μετανάστες από αυτή των εργαζομένων στην » καλύτερη» , στην ουσία δεν έφερε κάτι καινούργιο στον τρόπο σκέψης των ξένων.

  Δεν τόλμησαν να αναμετρηθούν με τις αναχρονιστικές, συντηρητικές και εν πολλοίς φασιστικές δομές που φέραν οι μετανάστες μαζί τους. Η αλληλεγγύη μόνο έφτανε.

   Δεν κριτικάρανε τους ιμάμηδες τους,  δεν αντέδρασαν στο θρησκευτικό πάθος (ο ΜΑΡΞ δεν έλεγε πως η θρησκεία είναι το όπιο του λαού;), δεν τόλμησαν να αναμετρηθούν με την μαγκιά και τον μισογυνισμό του κάθε σκουρόχρωμου και του κάθε ανατολικοευρωπαίου. 

   Απλά τους βοηθήσανε να ενταχθούν και όταν το καταφέρανε , οι μετανάστες τους γυρίσανε την πλάτη και είτε ανοίξαν μαγαζάκια με ανασφάλιστους εργάτες, είτε εντάχθηκαν στα δυο μεγάλα κόμματα και η αριστερά (με την ευρεία έννοια του όρου)έμεινε με το πουλί στο χέρι.

   Οι λάθος χειρισμοί της, κάνανε τους  Έλληνες να την μισήσουν και τους ξένους να θεωρούν τα μέλη της «υπάνθρωπους», γιατί ενώ είχαν την δυνατότητα να τους εκμεταλευτούν , αυτοί τους βοήθησαν.

  Το άγριο μάτι του μαυριδερού ή του σλάβου με 50 χρόνια κικ μποξ και κομουνισμου στην πλάτη του, θεώρησε ως αδυναμία την βοήθεια, την αυταπάρνηση και την αλληλεγγύη προς το πρόσωπο του και την ίδια ώρα εξέφραζε υποσυνείδητα τον σεβασμό του στο νεοναζιστικό μαχαίρι που μπηγόταν στα πλευρά του. 

   Η αριστερά δεν πρόσφερε  κάτι από τον πολιτισμό της στους ξένους ενώ αντίθετα δέχτηκε αβίαστα όλα τα συμπλέγματα των πατριαρχικών, ανδροκρατούμενων, πεχλιβάνικων κοινωνιών από όπου αυτοί προέρχοταν. 

  Το αποτέλεσμα;

   Όσοι δεν εγκατέλειψαν την χώρα σαν τα ποντίκια με την έλευση της κρίσης ,(αντί να παλέψουν ταξικά δίπλα στην Αριστερά)εντάχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ (που έφερε την κρίση). Και ποιος ξέρει αν αύριο μεθαύριο με το κατάλληλο χαρτζιλίκι  δεν θα συμμετάσχουν σε φυλετικά-ταξικά πογκρόμ των ακροδεξιών εναντίων των πάντων;

   Και όλα αυτά επειδή ένα κίνημα στερούταν θεωρητικής κατάρτισης.

   Το λάθος της μεταμοντέρνας αταξικότητας στην πάλη της , το πλήρωσε και θα το πληρώνει για πολύ καιρό ακόμα η αριστερά.

υγ1-εντύπωση είχε προκαλέσει η πολιτική τοποθέτηση ενός μαροκινού απεργού πείνας πέρσι στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. όπου ναι μεν πάλευε για τα διακαιώματα του στην ελληνική κοινωνία , αλλά όταν η κουβέντα πήγε στις αραβικές εξεγέρσεις που βρισκόταν σε εξέλιξη την ίδια περίοδο (με έντονα τα ταξικά χαρακτηριστικά)αυτός είχε δηλώσει κατ ιδίαν ότι υποστηρίζει τον βασιλιά της χώρας του.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: