Στη μαζική φυγή στο εξωτερικό νεαρών Ελλήνων υψηλής μόρφωσης λόγω της κρίσης αναφέρεται δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Ο αρθρογράφος παρουσιάζει το παράδειγμα της Θάλειας, μιας Ελληνίδας γραφίστριας που ονειρεύτηκε να βρει την τύχη της σε μια χώρα που οι παππούδες της, τη δεκαετία του ’60, μπόρεσαν να φτιάξουν τη ζωή τους.

Ήρθε τον περασμένο Νοέμβριο στο Βερολίνο και αμέσως ξεκίνησαν τα προβλήματα. Δυσκολεύτηκε να βρει σπίτι, γιατί κανείς δε νοικιάζει σε Έλληνες.
Χρήματα για μαθήματα γλώσσας δεν είχε και το χειρότερο, η ιδέα της ελεύθερης διακίνησης προσώπων στην ενιαία Ευρώπη αποδείχτηκε ότι δεν ήταν και πολύ ελεύθερη.
«Οι υποσχέσεις της ‘Αγκελα Μέρκελ, για αλληλεγγύη στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου με δημοσιονομικά προβλήματα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», παρατηρεί ο αρθρογράφος, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

«Στο παράδειγμα των Ελλήνων ακαδημαϊκών φαίνεται πολύ καθαρά πόσο μακριά είναι η Γερμανία από ένα σύγχρονο κράτος υποδοχής μεταναστών, που θα ήθελε να είναι. Αντί…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 61 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: