Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

400 συλλήψεις στο Μόντρεαλ – Πράκτορες του FBI στον Καναδά!

Σε 400 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Μόντρεαλ στον Καναδά, κατά τη διάρκεια ακόμα μιας μεγάλης διαδήλωσης χθες το βράδυ στους δρόμους της πόλης.

Γύρω στα μεσάνυχτα και αφού η πορεία είχε τελειώσει, οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν ένα γκρουπ από 400 διαδηλωτές και προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις. Ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός μαζικών συλλήψεων που έχει κάνει η αστυνομία του Μόντρεαλ από την αρχή των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης για αύξηση των διδάκτρων των πανεπιστημίων.

 

Πρόσχημα για τις συλλήψεις αυτές, ο «νόμος» του δημάρχου της πόλης που καθορίζει ότι οι διαδηλωτές πρέπει να υποβάλλουν τη διαδρομή της πορείας τους στην πόλη, αλλιώς η διαδήλωση θεωρείται παράνομη.

Παράλληλα έντονη είναι η ανησυχία των Καναδών, σχετικά με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες αναφέρουν ότι η Καναδική κεβέρνηση έδωσε το πράσινο φως σε πράκτορες του FBI, να δρουν ελεύθερα στην Καναδική επικράτεια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Καναδού πρωθυπουργού, η καναδική κυβέρνηση καταννοεί τις ανησυχίες σχετικά με τα πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Καναδών πολιτών, αλλά θεωρεί επιβεβλημένη τη συνεργασία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ. “Ας κάνουμε μερικά παιδικά βήματα”, δήλωσε… “ας αρχίσουμε με 2 πράκτορες να δοκιμάσουμε το κόνσεπτ, ας δοκιμάσουμε να δούμε πως λειτουργεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών”….

http://plateiamolaon.wordpress.com/2012/05/24/400-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B1%CE%BB-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF/

 

400 συλλήψεις διαδηλωτών χθες το βράδυ στο Μόντρεαλ του Καναδά

από Tar 10:34, Πέμπτη 24 Μαΐου 2012
θεματικές: Βόρεια Αμερική \ Εκπαίδευση \ Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος

Οξύνεται η καταστολή στο Μόντρεαλ του Καναδά όπου για 2η συνεχόμενη μέρα τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση διαδηλώσεων, σύμφωνα με το νέο νόμο, κατά τη διάρκεια της 30ης συνεχόμενης φοιτητικής διαδήλωσης ενάντια στην αύξηση των διδάκτρων και 101ης για το ίδιο θέμα.

Οξύνεται η καταστολή στο Μόντρεαλ του Καναδά όπου για 2η συνεχόμενη φορά τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση διαδηλώσεων, σύμφωνα με το νέο νόμο, κατά τη διάρκεια της 30ης συνεχόμενης νυχτερινής φοιτητικής διαδήλωσης ενάντια στην αύξηση των διδάκτρων και 101ης για το ίδιο θέμα.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα μια πορεία περίπου 3.000 ατόμων περικυκλώθηκε από δεκάδες μπάτσους οι οποίοι απομόνωσαν και συνέλαβαν περίπου 400 διαδηλωτές. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης των μπάτσων πετάχτηκαν εναντίον τους πέτρες.

Όλοι οι 400 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε παράνομη διαμαρτυρία, ενώ κάποιοι εξ αυτών κατηγορούνται και για επιθέσεις σε μπάτσους!
Παράλληλα με την πορεία των 3.000 πραγματοποιούνταν άλλες 2 μικρότερες πορείες σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Κεντρικό σύνθημα των διαδηλώσεων το “Marchons, chaque soir, jusque la victoire!” (στο περίπου: Θα διαδηλώνουμε κάθε βράδυ μέχρι να νικήσουμε)

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη περισσότεροι από 300.000 διαδήλωσαν στην πόλη ενάντια στα σχέδια της τοπικής αυτοδιοίκησης για αύξηση των διδάκτρων και ενάντια στο νέο νόμο «εκτάκτου ανάγκης», (Bill 78), που περιορίζει το δικαίωμα στη διαδήλωση.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο
1402229
Video

από Tar 10:54, Πέμπτη 24 Μαΐου 2012
1402230
Καθώς δεν υπήρχαν αρκετές κλούβες μετέφεραν τους συλληφθέντες με δημόσια λεωφορεία

από Tar 10:58, Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Μόντρεαλ: Συλλήψεις φοιτητών που διαμαρτύρονται για τα δίδακτρα

Μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων ψηφίστηκε νόμος που τις περιορίζει
Μόντρεαλ: Συλλήψεις φοιτητών που διαμαρτύρονται για τα δίδακτρα
Φοιτητική διαδήλωση στο Μοντρεάλ (Καναδάς), Κυριακή 20/5/2012, που κυρήχτηκε αμέσως “παράνομη” με βάση το νόμο της περασμένης εβδομάδας [AP Photo/The Canadian Press, Graham Hughes]

Τουλάχιστον εκατόν δέκα φοιτητές συνελήφθησαν τη νύχτα της Κυριακής, στο κέντρο του Μόντρεαλ, μετά την επέμβαση της αστυνομίας σε βάρος του κινήματος που έχει αναπτυχθεί και δρα εδώ και τρεις μήνες κατά της αύξησης των διδάκτρων.Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης της αστυνομίας με τους φοιτητές σημειώθηκαν δέκα ελαφροί τραυματισμοί, μεταξύ των οποίων και τέσσερις αστυνομικοί.
Τα επεισόδια πυροδότησε η έντονη αστυνομική παρουσία αλλά κυρίως ο «ειδικός νόμος» ο οποίος ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή και θέτει μεγάλους περιορισμούς στο δικαίωμα στη διαδήλωση, κυρίως μάλιστα σε αυτές που πραγματοποιούνται έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, στο όνομα της ελευθερίας της πρόσβασης στην εκπαίδευση των μη απεργών φοιτητών.

Η κινητοποίηση κηρύχθηκε «παράνομη» από τις δυνάμεις της τάξης δέκα λεπτά μετά την έναρξή της. Οι διοργανωτές δεν είχαν γνωστοποιήσει από πριν στην αστυνομία τη διαδρομή της πορείας, αντίθετα με αυτό που προβλέπει ο «ειδικός νόμος» που ψηφίστηκε την Παρασκευή και που αναζωπύρωσε την ένταση μεταξύ φοιτητών και αρχών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν ανακοίνωσαν τον αριθμό των διαδηλωτών αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για αρκετές χιλιάδες άτομα στην αρχή της κινητοποίησης και μερικές εκατοντάδες γύρω στις 23:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος).

Η κλιμάκωση του αγώνα των φοιτητών που εδώ και τρεις μήνες επιμένουν να διαμαρτύρονται μαζικά στην αύξηση των διδάκτρων τους και να διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και την παιδεία ήταν αποτέλεσμα της ψήφισης του «ειδικού νόμου» που θεσπίστηκε, όπως οι ίδοι λένε, για να χτυπήσει το κίνημά τους. 

Ο νέος νόμος θέτει ουσιαστικά τέλος στις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς το τρέχον εξάμηνο ανεστάλη μέχρι τα μέσα Αυγούστου στα πανεπιστήμια και στα κολέγια που απεργούν.

Πηγή: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=458636&h1=true


<a href=»http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/05/21/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA/»>http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/05/21/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA/

Κοινωνική εξέγερση στον Καναδά ενάντια στη κυβέρνηση.

Εντείνεται η κοινωνική εξέγερση στον Καναδά, με αφορμή την αύξηση των διδάκτρων στη δημόσια εκπαίδευση που αποφάσισε η δεξιά κυβέρνηση. Η αστυνομία του Μόντρεαλ χρησιμοποιώντας μπαστούνια και βομβίδες κρότου λάμψης διέλυσε συγκέντρωση φοιτητών, η οποία κηρύχθηκε παράνομη. Αρκετοί διαδηλωτές συνελήφθησαν -περίπου πενήντα σύμφωνα με την αστυνομία- οι περισσότεροι για συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση.

Η 29η νυχτερινή πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε ειρηνικά στο κέντρο της πόλης, όπως η τεράστια διαδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα εναντίον της αύξησης των διδάκτρων και του ειδικού νόμου ο οποίος περιορίζει το δικαίωμα της διαδήλωσης.

Αρχικά η αστυνομία δεν επενέβη και όταν το έκανε, επειδή οι οργανωτές δεν είχαν υποβάλλει σχέδιο της πορείας τους όπως ορίζει ο νέος νόμος, οι φοιτητές άρχισαν να πετούν μπουκάλια.Τρεις άνθρωποι, οι δύο αστυνομικοί, τραυματίστηκαν ελαφρά.

http://plateiamolaon.wordpress.com/2012/05/23/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%AC-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84/#more-4484

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: