39 χρόνια από το Κίνημα του Ναυτικού

MediA Oasis

Με ειδική τελετή στο αντιτορπιλικό «Βέλος», στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, στο Τροκαντερό, τιμήθηκε η 39η επέτειος από την εκδήλωση του Κινήματος του Ναυτικού τον Μάιο του 1973.

Στην εκδήλωση μίλησε μεταξύ άλλων πολιτικών προσώπων ο τότε κυβερνήτης του  Βέλος, ναύαρχος ε.α. Νίκος Παππάς, που υπογράμμισε χωρίς υπαινιγμούς ότι «όλοι πρέπει να αντιληφθούν, ντόπιοι και ξένοι, ότι δεν έχουμε μπαρκάρει στον Τιτανικό. Το «Αβέρωφ», το Κίνημα του Ναυτικού και το «Βέλος» ως σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδειξαν το τι μπορούμε να επιτύχουμε ως λαός ενωμένοι, αποστασιοποιημένοι από κομματικές εξαρτήσεις, ιδεολογικές αγκυλώσεις και τυφλούς δογματισμούς». Επίσης, κάλεσε «τους νέους πολιτικούς ταγούς που θα αναδειχθούν στις 17 Ιουνίου να συνέλθουν και να αντιληφθούν ότι ζητάμε άξιο καπετάνιο».

Όπως έχει γράψει ο αρχιπλοίαρχος ε.α. Αντώνης Κακαράς, εκ των συμμετεχόντων του Κινήματος, «το Κίνημα του Ναυτικού, μία από τις μαζικότερες αντιδράσεις κατά της δικτατορίας, ανεξάρτητα εάν δεν εκδηλώθηκε και με κινήσεις πλοίων (εκτός…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 335 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: