Η ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

Ένα μεγάλο μέρος της διαφθοράς στην χώρα συντελείτε στους Δήμους. Μόνο την υπηρεσία πολεοδομίας να πάρουμε σε κάθε Δήμο  και τα ρουσφέτια που γίνονται εκεί φτάνει και περισσεύουν. Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι Δήμοι συνέβαλαν στην κατάντια της χώρας που έχει φτάσει στο σημείο να παρακαλάει για μισό κιλό πατάτες.

Το κίνημα της πατάτας από την άλλη βλέπουμε ξεκίνησε ως μια συνεννόηση λαϊκών συνελεύσεων και παραγωγών, αλλά η διανομή πέρασε σιγά -σιγά στους Δήμους(που ευθύνονται για την κατάντια μας να παρακαλάμε για μισό κιλό φτηνές πατάτες)

Έτσι κάποιοι από τους κύριους υπεύθυνους της κρίσης μοιάζουν να εξαγνίζονται διανέμοντας φτηνές πατάτες.

Οι πολίτες προφανώς θα επευφημούν τον τοπικό τους Δήμαρχο που τους έφερε πατάτες και όλες οι λοβιτούρες, κομπίνες και παγαποντιές περνάνε στο ντούκου.

Δυστυχώς οι λαϊκές συνελεύσεις άφησαν στα χέρια των πρώην μιζαδόρων (Δημάρχων) την διανομή της πατάτας και την κάρπωση πολιτικής υπεραξίας και κεφαλαιοποίησης.

Από την άλλη αν κρίνω τα άτομα που συγκροτούν τις σημερινές συνελεύσεις στην γειτονιά μου θα δω συριζαίους κατά κύριο λόγο, πλουσιόπαιδα με αταξική συνείδηση, μεταμοντέρνους που πιο πολύ ικανοποιούν το «εγώ» τους μέσα από την συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και φυσικάούτε λόγος για  συγκροτημένα προτάγματα προς έναν λαό που ψάχνει λύσεις.

Στην ουσία ξεκινήσανε οι συνελεύσεις μια ιστορία διανομής στο κόστος τροφίμων (καλό αυτό)αλλά στην πορεία η ζημιά που κάνανε (αφήνοντας τους κουστουμαρισμένους τοπικούς Καντάφηδες με τον τίτλο του Δημάρχου να αναλάβουν την διανομή) είναι ανυπολόγιστη, μιας και τελικά με την δράση τους ή την απραξία τους (αλλά κυρίως με την ασυνειδησία τους -παρά τα όσα λένε)ηρωποιούν αυτούς που μας φέρανε εδώ που μας φέρανε.

Σίγουρα, μόνο όποιος δεν δρα είναι αλώβητος στα λάθη, αλλά από την άλλη , εξετάζοντας την πορεία μέσα σε ένα εύρος χρόνου συγκεκριμένων παρατάξεων και ατόμων , διαπιστώνεις μόνο -όχι λάθη-αλλά ζημιές και ενίσχυση των  αντιπάλων τους , καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι προκειτε για ηλίθιους.

Ηλίθιους γιατί παρουσιάζουν έλλειψη προγραμματισμού, πολιτικής σκέψης (το ότι έχουν διαβάσει και θαυμάσει όσους βασανίστηκαν επί χούντας δεν τους καθιστά και πολιτικές διάνοιες).

Κοινώς η σωτηρία της χώρας έχει ανατεθεί για την ώρα σε χαζοχαρούμενους πτυχιούχους που λόγο κρίσης δεν μπήκαν στο δημόσιο και τα χουν πάρει στο κρανίο.

Αλλά φίλοι φτωχοί και αδικημένοι πολίτες φταίτε και εσείς γιατί η απολιτικοποίηση σας δίνει έδαφος στον κάθε αλλοπαρμένο να καλύπτει το κενό της κοινωνικής δράσης που θα έπρεπε να αναπτύσσατε . (το να κλαις μπροστά στις κάμερες πως μετά από 35 χρόνια δουλειάς σε απολύσανε και σου απαυτώσανε την γυναίκα δεν μετράει ως πολιτική συνειδητοποίηση).

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

Ετικέτες:

Σχολιάστε